Nu Wonen http://nu-wonen.blogs.hewo.be Blog over het inrichten van je huis Fri, 30 Nov 2018 09:44:24 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.8 Een duo rolgordijn of roljaloezie? Een multischade of Facette shade? Waar heb ik het over http://nu-wonen.blogs.hewo.be/2017/12/14/duo-rolgordijn-roljaloezie-multischade-facette-shade/ Thu, 14 Dec 2017 19:33:41 +0000 http://nu-wonen.blogs.hewo.be/?p=21 De verwarrende synoniemen voor een duo rolgordijn Ik wil je graag mijn verhaal vertellen toen ik duo rolgordijnen ging kopen. Er ontstond nogal wat verwarring over de vele namen van dit product. Er bestaan veel verschillende namen voor een duo … Lees verder

Het bericht Een duo rolgordijn of roljaloezie? Een multischade of Facette shade? Waar heb ik het over verscheen eerst op Nu Wonen.

]]>
De verwarrende synoniemen voor een duo rolgordijn

Ik wil je graag mijn verhaal vertellen toen ik duo rolgordijnen ging kopen. Er ontstond nogal wat verwarring over de vele namen van dit product.

Duorolgordijn of roljaloezie

Er bestaan veel verschillende namen voor een duo rolgordijn.  Laten we bij de bron beginnen. Duo rolgordijnen zijn uitgevonden in Zuid Korea. Heden ten dagen wordt hier nog steeds de beste kwaliteit geweven op Duitse weef machines. De Koreanen noemden het ‘Zebra Blind’.  Vervolgens kwam Hunter Douglas op het idee om het ‘Multishade’ te noemen. We komen nu een stuk dichter bij huis.  De woninginrichters in Nederland en België noemen het ‘Duo Rolgordijn’.  Vervolgens werd de uitgeklede versie in de bouwmarkt en bij de discounter ‘Roljaloezie’ genoemd.

Tips en inspiratie voor de aanschaf

Tegenwoordig vindt je om de hoek wel een winkel waar je deze mooie raamdecoratie kunt kopen.  Toch zijn er enkele pioniers actief die er een kwalitatief hoogwaardig en modern product van hebben gemaakt.  Tijdens onze zoektocht via Google kwamen we de website ‘Duorolgordijn.eu‘ tegen. Hoer heb je een overweldigende keuze  en kunt je het duo rolgordijn helemaal zelf naar wens bouwen op de site.  Met een paar klikken zie je meteen de prijs. Ik heb meteen besteld en toen ik de bestellen thuis kreeg was ik erg onder de indruk. Wat een mooie gordijnen. Ik ben er mee in mijn nopjes en wilde dit graag via mijn blog met jullie delen. Delen jullie mijn blog ook?

 

Het bericht Een duo rolgordijn of roljaloezie? Een multischade of Facette shade? Waar heb ik het over verscheen eerst op Nu Wonen.

]]>
Hoe verduister ik mijn slaapkamer en hoe bespaar ik op energie. http://nu-wonen.blogs.hewo.be/2017/11/30/hoe-verduister-slaapkamer-en-hoe-bespaar-op-energie/ Thu, 30 Nov 2017 11:02:59 +0000 http://nu-wonen.blogs.hewo.be/?p=15 Idee voor de slaapkamer; verduisterende rolgordijnen? Verduisterende rolgordijnen houden niet alleen het licht maar ook het zonlicht tegen. Je hebt het vast wel eens meegemaakt. In het voorjaar als de zon opkomt en het licht schijnt je slaapkamer binnen denk … Lees verder

Het bericht Hoe verduister ik mijn slaapkamer en hoe bespaar ik op energie. verscheen eerst op Nu Wonen.

]]>
Idee voor de slaapkamer; verduisterende rolgordijnen?

verduisterende rolgordijnen

Verduisterende rolgordijnen houden niet alleen het licht maar ook het zonlicht tegen. Je hebt het vast wel eens meegemaakt. In het voorjaar als de zon opkomt en het licht schijnt je slaapkamer binnen denk je wel eens; heerlijk dat zonlicht maar ik word nu veel te vroeg wakker!!
Hier is gelukkig wat aan te doen zodat je ’s morgens niet meer zo vroeg wakker wordt. Je kunt kiezen om bijvoorbeeld verduisterende raamdecoratie aan te schaffen. Met verduisterende rolgordijnen blijft het lekker donker in de slaapkamer. Deze houden ook het zonlicht goed tegen. Bovendien zorgt een rolgordijn ook voor een goede warmte isolatie tijdens de wintermaanden wat weer de nodige energie besparing oplevert.

Verschillende soorten en kleuren verduisterende rolgordijnen zijn er tegenwoordig leverbaar.

Kende je vroeger alleen de standaard rolgordijnen, nu zijn ze in allerlei kwaliteiten en structuren te koop. Kort gezegd er is altijd wel een rolgordijn te vinden die in het interieur past.
Een pluspunt voor de goede nachtrust is dus de aanschaf van goede raambekleding.
Verduisterende rolgordijnen zorgen dat het donker blijft op de slaapkamer. Zonlicht wordt tegen gehouden en hierdoor krijg je een betere nachtrust.

Gewekt worden met zonlicht op een natuurlijke manier?

Dan heb ik de ideale tip voor je:
Bedien je rolgordijn op afstand met een ingebouwde motor met een afstandsbediening die je ook nog eens op een tijdklok kunt zetten. Zo kun je zelf bepalen wanneer je wakker wil worden met zonlicht.
Kies voor volledig draadloos, alle kabels netjes weggewerkt.

Ideale tip toch?

Een uitgebreide instructie is hier te lezen of je kunt contact opnemen met de binnenhuisadviseurs die je graag willen helpen bij de keuze van de stofsoort.

Het bericht Hoe verduister ik mijn slaapkamer en hoe bespaar ik op energie. verscheen eerst op Nu Wonen.

]]>
Vier tips voor een mooie lichtbreking met raamdecoratie http://nu-wonen.blogs.hewo.be/2017/11/30/vier-tips-mooie-lichtbreking-raamdecoratie/ http://nu-wonen.blogs.hewo.be/2017/11/30/vier-tips-mooie-lichtbreking-raamdecoratie/#respond Thu, 30 Nov 2017 10:37:52 +0000 http://nu-wonen.blogs.hewo.be/?p=4 Een goede lichtbreking bepaalt de sfeer in je interieur. november 27, 2017 Je ziet ze vaker.  Sombere woon- of slaapkamers. Vaak ligt de oorzaak in een slechte belichting van het interieur omdat de verkeerde of foute kleur raamdecoratie is gebruikt. … Lees verder

Het bericht Vier tips voor een mooie lichtbreking met raamdecoratie verscheen eerst op Nu Wonen.

]]>

Het bericht Vier tips voor een mooie lichtbreking met raamdecoratie verscheen eerst op Nu Wonen.

]]>
http://nu-wonen.blogs.hewo.be/2017/11/30/vier-tips-mooie-lichtbreking-raamdecoratie/feed/ 0
Welkom bij Nu Wonen Blog http://nu-wonen.blogs.hewo.be/2017/11/27/welkom-nu-wonen-blog/ http://nu-wonen.blogs.hewo.be/2017/11/27/welkom-nu-wonen-blog/#respond Mon, 27 Nov 2017 15:09:12 +0000 http://nu-wonen.blogs.hewo.be/?p=8 Nu Wonen wil je graag inspireren en je leuke woon tips mee geven.  Je leest hier alles wat je nodig hebt om je interieur  datgene te geven wat nodig is. Gun je huis een mooie uitstraling en geniet elke dag … Lees verder

Het bericht Welkom bij Nu Wonen Blog verscheen eerst op Nu Wonen.

]]>
Nu wonen

Nu Wonen wil je graag inspireren en je leuke woon tips mee geven.  Je leest hier alles wat je nodig hebt om je interieur  datgene te geven wat nodig is. Gun je huis een mooie uitstraling en geniet elke dag dat je er mag wonen.  Het zijn de donkere maanden en dus de tijd dat we het meest binnen zijn. Lekker wonen is nu dus van groot belang en daar gaan wij je mee helpen.

Veel leesplezier.

Het bericht Welkom bij Nu Wonen Blog verscheen eerst op Nu Wonen.

]]>
http://nu-wonen.blogs.hewo.be/2017/11/27/welkom-nu-wonen-blog/feed/ 0